Skip to main content

Waarom kiezen voor CMC?

Ga met je muis (of tik met je vinger als je een mobiel device gebruikt) over de plusjes en lees wat de voordelen zijn wanneer je kiest om je wapen door mij te laten repareren, onderhouden of verkopen.

AFSPRAAK = AFSPRAAK – Wanneer je met mij een afspraak maakt, houd ik me daar aan. Je wapen is op tijd gereed voor een wedstrijd; de reparatie wordt gedaan binnen het gestelde budget enz.
ALLE DISCIPLINES – Het maakt niet uit of je nu je pistool, je geweer of je revolver wil laten repareren, ik beheers alle disciplines en zorg dat je wapen weer naar behoren functioneert.
VOORKEUR PISTOOL – Gezien mijn ervaring in IPSC ligt mijn voorkeur bij deze wapens, ongeacht of het een Open, Standaard of Productiewapen betreft.
AMERIKAANS GETRAIND – Als een van de weinige wapensmeden in NL heb ik een deel van mijn wapensmid-opleiding gevolgd bij The American Gunsmithing Institute in Coquille, Oregon, USA.
GOEDE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING – Als actief sportschutter weet ik dat de schietsport geen goedkope sport is, ik probeer voor mijn werkzaamheden dus altijd een juiste prijs-kwaliteit balans te bewaken zodat het wel allemaal een beetje leuk blijft.

Lees alles over Twan

(klik op een van de drie buttons)

“EAT
SLEEP
GUNS
REPEAT”

– Twan van Gorkum –

TWAN VAN GORKUM

De Liefhebber

Zoals gezegd is Chalk Mill Customs eigenlijk ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby. Ik heb jaren, samen met mijn pa, een timmerfabriek gerund waar ik de fijne kneepjes van het houtbewerken onder de knie kreeg. Best bijzonder als je weet dat ik een opleiding in de metaal heb gehad.

Helaas kreeg ik problemen met mijn rug en knieën (niet raar na 25 jaar trappen installeren en een heel leven rugbyen op het hoogste niveau) dus besloot dat ik maar eens iets anders moest gaan doen.

Tot het moment dat iemand zei: ”waarom ga je niet je erkenning papieren halen en word je wapensmid?” Wat een uitkomst! Hiermee kon ik mijn hobby en de beide ervaringen uit mijn werkverleden, metaalbewerking als opleiding én het houtbewerken, combineren. Zo gezegd zo gedaan, de opleiding voor erkenninghouder gedaan en gehaald.
Nu ben ik iemand die als ik iets doe er ook helemaal voor kan gaan, dus was dit niet genoeg. Tijd voor meer verdieping dus! Lees meer >

“A GOLFCOURSE IS THE DELIBERATE AND WILLFUL MISUSE OF A PERFECTLY GOOD RIFLE RANGE”

– Unknown –

TWAN VAN GORKUM

De Vakman

Maar als je erkenninghouder bent wil dat nog niet zeggen dat je echt goed weet hoe alle wapens werken; zoveel verschillende vergrendelingen, zoveel verschillende acties. Ik voelde dat ik meer moest weten over wapen, hoe meer hoe beter.

Zo kwam ik terecht bij een instituut in (misschien wel uiteraard) de US, genaamd AGI. Wat staat voor American Gunsmithing Institute. Zij verzorgen cursussen via DVD en online, maar ook zoals zij noemen “hands on classes”. Hier maar eens een lichtje opgestoken.

Oei, ’t was veel info en zeker niet goedkoop, maar zoals gezegd: als ik iets doe, doe ik he goed. Dus de grote stap gemaakt en de cursussen gevolg. Hun opbouw van de cursus, of misschien wel hun filosofie, leer “design en function”. Ofwel leer wat elk onderdeel van het wapen zou moeten doen. Dat klinkt logisch maar, geloof me, veel wapens recht uit de fabriek hebben onderdelen die niet precies doen waar ze voor ontworpen zijn.

Met zoveel kennis in mijn hoofd werd het tijd om aan de slag te gaan.

Gelukkig kende ik, als schutter, ondertussen een hoop mensen uit de IPSC wereld en kwamen de eerste klanten richting mijn bedrijf. Maar goed, uiteindelijk loop je dan toch tegen problemen aan die je vooraf niet zou verwachten; en google weet ook niet altijd het antwoord.

En jullie begrijpen het al … nu wist ik heel veel meer van wapens maar nog lang niet alles! En dus durfde ik het aan om me in te schrijven voor de cursus Master gun smith. Niet zomaar een cursus, maar een xxx daagse cursus in Coquille, Oregon, .. juist in America!

De cursus werd gegeven door Robert ‘bob’ Dunlap, wat een gunsmithing-held. Zelden heb ik zoveel geleerd in zo’n korte tijd. Ik wil niet zeggen dat ik blindelings een pistool uit elkaar haal, maar ik heb er zoveel geleerd dat ik het bijna zou dúrven zeggen.

Met al deze info en door mezelf elke dag weer uit te dagen, blijf ik leren en dat is toch geweldig aan je vak!

“SHOOTING A CLAY PIGEON IS PROBABLY MORE SATISFYING IF YOU REALLY HATE CLAY”

– Demetri Martin –

TWAN VAN GORKUM

De Schutter

Zoals alles in het leven, als ik iets doe dan ga ik er ook helemaal voor, en dat gold zeker ook als IPSC-schutter. In 2011 (what’s in the name) ben ik begonnen in de Open Klasse en ik had het helemaal te pakken: mijn wapen verder optimaliseren, eigen patronen herladen … ik deed/doe het allemaal. Dat resulteerde in 2014 in een 9de plaats in NL.

In 2015 heb ik een jaartje production geschoten (37ste) maar toen ik in 2016 begon met standaard begon ging het weer een stuk beter: 2016 – 21ste, 2017 – 11de, 2018 – 10de en 2019 – 10de van Nederland.

En als je dan ook nog rifle kan schieten, waarom ook niet! Dus ook dat deed ik er met veel plezier bij: 2014 – 2de, 2015 – 2de en 2016 – 4de  van Nederland. Ik heb in 2015 met het Nationale Rifle team meegedaan met de EK in Hongarije. Wat een ervaring was dat!

En dan heb ik ook nog mogen genieten van een aantal pre-matches:

  • 2018 – WK standaard – Frankrijk
  • 2019 – EK standaard – Servië

Verder vind ik het heerlijk om af en toe kleiduiven te schieten en als ik de tijd heb wil ik ook graag af en toe meedoen aan een shotgun-wedstrijd.

Tja, wat kan ik zeggen: Het is gewoon heerlijk om veel te schieten.